Sănătate

Varicele – o problemă dureroasă și inestetică. Iată câteva remedii naturiste care vă pot fi de folos

Varicele sunt, din păcate, o problemă care afectează foarte multe persoane, în special după o anumită vârstă. Se estimează că 60% dintre femeile din România suferă de varice. Lipsa de mișcare, suprasolicitarea gambelor, excesul ponderal – sunt câteva dintre cauzele apariției acestei afecțiuni. Înainte de a apela la chirurgie, sau alte proceduri medicale, ați putea încerca și câteva remedii naturiste, care s-au dovedit eficiente în multe cazuri.  Iată câteva sugestii:

Castanele – prepară o tinctură din 50 de grame de castane mărunțite, care se macerează în jumătate de litru de țuică, timp de 14 zile, agitându-se zilnic. Se consumă câte 30 de picături, de 3 ori pe zi, timp de 3 săptămâni. De asemenea, în farmaciile naturiste, există creme pe bază de castane, cu care puteți masa zilnic suprafețele afectate de varice.

Roșiile – te pot ajuta să scapi de această afecțiune inestetică. Taie mai multe felii subțiri de roșii și aplică-le de 3-4 ori pe zi pe picioare (evident, în zonele cu probleme). Urmați acest tratament timp de două luni.

Oțet de mere – acesta trebuie aplicat dimineața și seara pe pielea afectată de varice, după care masați ușor zona.

Ulei de măsline și vitamina E uleioasă – faceți o soluție folosind cantități egale din cele două ingrediente și masați timp de câteva minute zonele cu probleme, în fiecare zi, dimineața și seara. Varicele se vor diminua în câteva luni.

Usturoiul – taie felii șase căței de usturoi și pune-i într-un pahar. Adaugă sucul făcut din trei portocale. Mai pune și două linguri de ulei de măsline. Lasă amestecul la marinat timp de 12 ore. Agită recipientul,  apoi masează cu acest amestec venele inflamate timp de 15 minute. Bandajează zona și lasă tratamentul să acționeze peste noapte..

Gălbenuș – amestecă un gălbenuș cu două linguri de miere de albine și două linguri de vodcă.  Puneți câteva picături (fără zgârcenie) din soluția obținută pe un tifon și aplicați pe picioare, apoi înveliți-le cu un celofan. Acest tratament trebuie urmat o dată pe zi, timp de 10 zile, apoi urmează o pauză de 10 zile, după care îl reluați.

V-ar putea interesa și:

Șapte obiceiuri aparent mărunte, dar care ne pot pune în pericol sănătatea

Alergie, sau răceală? Cum ne dăm seama de ce afecțiune suferim?

 

Adaugă comentariu

Fă click aici pentru a posta un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.