Fitness

Vârsta este doar un număr. O dovedește din plin Ernestine Shepherd, care, la 80 de ani, este cea mai bătrână culturistă din lume

Ernestine, această femeie extraordinară, care ar trebui să fie un exemplu pentru semenele ei din lumea întreagă, demonstrează că nu există “nu pot”, dacă vrei ceva cu adevărat.  Niciodată nu este prea târziu să renunți la vicii – alcool, țigări, alimentația proastă – și să faci o schimbare benefică pentru tine. Firește, nu spune nimeni că trebuie să te apuci de sport de performanță, dar poți să găsești acele exerciții care să ți se potrivească cel mai bine și poți, de asemenea, să îți umpli frigiderul cu alimente sănătoase, adecvate vârstei tale.

Ernestine are 80 de ani și o disciplină de fier. Doarme cam trei –patru ore pe noapte, se trezește cu mult înainte de cântatul cocoșului și aleargă aproape 15 km, după care, pe la ora 7,30, se îndreaptă către sala de gimastică, unde continuă să se antreneze sau să țină cursuri până la 11,30.  Culturista octogenară are numeroase medalii obținute în competiții de profil și a intrat în Cartea Recordurilor, ca cea mai vârstnică participantă la consursuri de culturism. Performanța ei este cu atât mai extraordinară, cu cât s-a apucat de sport la… 56 de ani! Ea povestește că proba împreună cu sora ei niște costume de baie și a realizat brusc că arată foarte rău și nicio piesă nu îi stă bine.  Asta a motivat-o să facă o schimbare majoră și să se apuce de sport de performanță și o dietă  sănătoasă.

Ernestine a reușit să facă slalom printre orele dedicate soțului, copiilor și nepoților și  cele în care se antrenează cu multă pasiune și dăruire.

Ea și-a stabilit și o rutină de 5-6 mese pe zi, unde consumă cu predilecție   fulgi de ovăz, nuci, ananas, carne de pui, sparanghel, orez brun, curcan, cartofi dulci, ton și spanac. De asemenea, între mese obișnuiește să bea  câte un pahar cu… albuș de ou.

V-ar putea interesa și:

Cum să îți schimbi rutina zilnică de mișcare după 40 de ani. Află pe ce tipuri de exerciții trebuie să te concentrezi

Spune-mi cât timp stai la birou, în fața calculatorului, ca să îți spun câtă mișcare fizică trebuie să faci

 

Adaugă comentariu

Fă click aici pentru a posta un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.