Vedete

“Vârsta este irelevantă” – susține și o demonstrează din plin Strauss Zelnick, care, la 61 de ani a descoperit secretul tinereții fără bătrânețe

Este puțin probabil să fi auzit de Strauss Zelnick, iar noi credem că e păcat, de aceea ne-am gândit să-i dedicăm un articol. La 61 de ani, acesta arată și se simte absolut senzațional. Pe lângă faptul că este fondatorul unei companii gigant de jocuri video, care îi aduce venituri cu muuulte zerouri, Zelnick este implicat activ în promovarea unui stil de viață sănătos.  Americanul născut la Boston recunoaște însă că “trezirea” sa a avut loc pe la vârsta de 40 de ani, când a realizat că vrea să fie un om sănătos și să trăiască o viață lungă și de calitate. Așa a început călătoria sa dificilă, dar plină de rezultate spectaculoase,  în lumea sporturilor.  A practicat și practică în continuare jogging, ciclism, antrenamente cu greutăți și multe alte forme de mișcare, care i-au sculptat corpul și i-au ascuțit spiritul. Și, pentru că a fost mulțumit de ceea ce a reușit să obțină, s-a gândit să împărtășească și altora experiența sa, așa că i-a venit ideea să scrie o carte. De fapt și de drept, un prieten i-a sugerat această posibilitate.  Zelnick a descris și multe experiențe personale, dar a făcut și multă muncă de cercetare, pentru a le oferi cititorilor săi un ghid complet despre modalitățile în care aceștia pot să își întârzie îmbătrânirea și să fie sănătoși cât mai mult timp cu putință.

Iată ce recomandări are el pentru cei care își doresc să-și păstreze tinerețea și să sfideze trecerea anilor:

  • Să practice sporturi în aer liber. Sfatul lui se bazează pe multe studii care au arătat că persoanele care obișnuiesc să alerge mult, sau să facă ciclism, au avut o viață mai lungă și mai sănătoasă.
  • Să fie mereu dornici să încerce și să învețe lucruri noi. Strauss susține că acumularea de noi cunoștințe, la orice vârstă, îmbunătățește fantastic memoria și sănătatea creierului. La fel, abordarea mai multor tipuri de activități fizice, va face corpul să rămână tânăr și viguros.
  • Să fie perseverenți. Oricât de dificilă ar fi trecerea de la un stil de viață haotic la unul sănătos, care presupune o dietă adecvată și multă mișcare fizică, nu trebuie să fiți descurajați de zilele mai proaste, de progresele poate prea lente, ori de micile eșecuri. Ideea este să mergeți până la capăt, cu ambiție și dăruire.

V-ar putea interesa și:

Sexy la orice vârstă! Zece dintre cei mai spectaculoși bărbați din lume, trecuți de prima tinerețe

 

Adaugă comentariu

Fă click aici pentru a posta un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.