Stil

Vegan pentru o lună – la ce trebuie să te aștepți dacă faci un astfel de experiment?

Să spunem că, dintr-un motiv sau altul, v-ați decis să încercați o dietă vegană, măcar pentru o perioadă scurtă de timp. La ce să vă așteptați? Ei bine, spun specialiștii, în primul să nu vă așteptați să fie ușor. Dieta vegetariană este destul de restrictivă și poate fi dificil de urmat pentru persoanele care au consumat în mod regulat produse de origine animală. Am stat de vorbă cu mai multe persoane care au încercat acest regim timp de o lună și iată ce ne-au spus:

  • Au avut momente în care s-au simțiti frustrate, ba chiar au experimentat stări de slăbiciune și nervozitate. Acestea au dispărut însă după câteva zile.
  • Majoritatea au slăbit, dar au existat și câțiva care au luat în greutate. Explicația e simplă: cei din a doua categorie au consumat foarte multe legume amidonoase și carbohidrați.
  • Câțiva susțin că au observat că li se schimbă… gusturile. Unii spun chiar că s-ar fi vindecat de dependența de zahăr, în timp ce alții susțin că au ajuns să nu mai suporte alimentele foarte grase.
  • Unele persoane spun că, în părimele zile ale dietei vegane, s-au simțit foarte balonate. Acest lucru se explică prin faptul că organismului îi trebuie o perioadă de adaptare la toate fibrele pe care le consumă.
  • Schimbări în modul de a găti. În timp ce uniiau fost fericiți să experimenteze rețete noi, cu ingrediente noi, alții mărturisesc că au fost deseori în impas, deoarece… nu prea știau ce să mai gătească. Cheia constă, susțin nutriționiștii, ca măcar la început, să-ți găsești 5-6 idei de mese care să îți placă și pe care să le prepari, până când te vei adapta la noua alimentație și vei găsi în tine disponibilitatea de a încerca și alte rețete și ingrediente.
  • Mai multă energie. Aproape toți cei care au experimentat regimul vegan susțin că s-au simțit mult mai plini de energie.
  • Piele strălucitoare – cei care au urmat dieta vegană susțin că au observat, după numai câteva zile, o îmbunătățire a aspectului pielii.

Așadar, dacă aveți curiozitatea să experimentați ceva nou, puteți încerca să vă schimbați dieta, fie și pentru o perioadă scurtă de timp. Este nu numai o piatră de încercare pentru voința voastră, dar are și unele beneficii deloc de neglijat pentru organism.

 

V-ar putea interesa și:

Dieta raw vegan, sau regimul “alimentației vii”

Ayurveda, mama tuturor formelor de medicină. Principiile unei diete corecte.

 

Adaugă comentariu

Fă click aici pentru a posta un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.