Actual

Vești care dau speranță – un reputat epidemiolog român susține că epidemia de COVID 19 se apropie de final în țara noastră

Geza Molnar: „Mai avem cam o săptămână de urcat din punct de vedere al cazurilor cu COVID 19, apoi cred că lucrurile se vor mai linişti”

Într-o declarație pentru agenția de presă Mediafax, epidemiologul Geza Molnar a afirmat că epidemia în România este în faza de platou și că evoluează „în dinţi de fierăstrău, adică numărul de cazuri noi fluctuează de la o zi la alta, fără creşteri bruşte. Coronavirus este tot o viroză, tot respiratorie. Un ciclu epidemic pe orice teritoriu, trece în şase- opt săptămâni. Uitaţi-vă ce s-a întâmplat în China. A fost un număr mare de cazuri, după care lucrurile s-au liniştit. A trecut în Europa, Italia, Spania şi acolo a existat un număr mare de cazuri,  apoi a început să coboare”.

Potrivit specialiştilor, virusul se plimbă de pe un teritoriu pe altul, îmbolnăveşte o parte a populaţiei, trăieşte câteva săptămâni, apoi trece pe un alt teritoriu.

“Virusul nu este sinucigaş. Nu o să îmbolnăvească toată populaţia, pentru că atunci nu va mai avea unde să se transmită”, a mai declarat Geza Molnar.

Specialistul mai este de părere că virusul va reveni seoznier, timp de câțiva ani, dar nu va mai avea aceeaşi forţă.

loading...
----------------------
Loading...