Actual

Vești care dau speranță – o țară europeană anunță că a învins epidemia!

Mai întâi a fost Portugalia, care, datorită măsurilor rapide anunțate de autorități și a numărului foarte mare de testări, a reușit să încetinească semnificativ răspândirea noului coronavirus. Acum iată că și Slovenia,  țară cu doar 2 milioane de locuitori, care a avut  1.467 de cazuri de infectări  și 103 decese cauzate de COVID-19, a anunțat că a scăpat de epidemie.

Premierul Janez Jansa a declarat că la această oră, Slovenia are „cea mai bună situație clinică din Europa.” În aceste condiții, vor fi deschise frontierele cu Italia, Ungaria și Austria. Totuși, cetățenii străini care vin în Slovenia din țările care nu fac parte din Uniunea Europeană,  vor trebui să stea 14 zile în carantină.

Primul caz de coronavirus din Slovenia a fost înregistrat pe 4 martie, iar autoritățile au instituit stare de urgență în 14 martie. Chiar dacă slovenii au scăpat pentru moment de pericol, unele măsuri vor rămâne în vigoare, tocmai pentru a preveni un al doilea val de îmbolnăviri. Astfel, vor fi interzise adunările publice, iar purtatul măștii rămâne obligatoriu. Centrele comerciale și hotelurile cu mai puțin de 30 de paturi se vor redeschide de săptămâna viitoare. Competițiile sportive se pot relua din 23 mai.  Prin declararea sfârşitului epidemiei,  statul sloven evită prelungirea automată, până la sfârşitul lui iunie, a unui set de măsuri de susţinere economică votate pentru a ajuta populaţia şi afacerile. Prin urmare, aceste măsuri se vor încheia la sfârşitul lunii mai.

 

V-ar putea interesa și:

Coronavirus: România a intrat pe o pantă descendentă în ceea ce privește numărul cazurilor de COVID 19

 

Adaugă comentariu

Fă click aici pentru a posta un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.