Stil

Viața e prea scurtă ca să ne îmbrăcăm urât. 6 recomandări care te vor ajuta să-ți găsești stilul

Înainte de a trece la recomandările propriu-zise, trebuie să precizăm că stilul se referă la felul cum porți o haină, nu la ceea ce porți. Am văzut femei îmbrăcate cu articole vestimentare ieftine, dar care emanau eleganță și siguranță de sine, dar și femei care purtau din cap până în picioare piese scumpe, însă lipsite de gust și care arătau, iertat fie-ne cuvântul, ca niște… țoape.  Așadar, ca să-ți găsești cât mai ușor stilul vestimentar care ți se potrivește, iată câțiva pași simpli pe care poți să îi urmezi:

  1. Inspiră-te. Te sfătuim să răsfoiești cât mai multe reviste de modă, să studiezi pe Instagram sau Facebook femei implicate în domeniul modei, să privești cu atenție în jurul tău și să descoperi stiluri care ți-ar plăcea și care crezi că ți s-ar potrivi.
  2. Încearcă să-ți organizezi cât mai bine garderoba. Aruncă piesele extravagante pe care le-ai achiziționat în urma unui impuls de moment și pe care nu le-ai mai îmbrăcat de foarte multă vreme și concentrează-te pe alcătuirea unor ținute de bază, care să te reprezinte și pe care să poți apoi să le accesorizezi așa cum îți place. O garderobă de bază te va scoate mereu din impas în diminețile în care ți se pare că nu ai cu ce să te îmbraci.
  3. Planifică-ți ținutele. De exemplu, dacă ai o oră liberă duminica, alcătuiește-ți câteva ținute pentru săptămâna care urmează, în funcție de locurile în care știi că te vei duce – serviciu, o cină cu iubitul, o întâlnire cu prietenele, ș.a.m.d. Astfel, vei evita să intri în criză de timp atunci când vei fi pe fugă. Mai mult, probează fiecare ținută în parte, ca să nu ai apoi surprize că bluza cutare nu merge cu fusta la care te gândiseși inițial. Acum, când crezi că ai descoperit stilul care îți place, îți va veni mult mai ușor să pui totul cap la cap.
  4. Fii îndrăzneață și creativă. Atunci când îți alcătuiești o ținută trebuie să ții cont, evident, de hainele care crezi că îți flatează silueta și care te fac să te simți confortabil, dar nu te crampona de criterii precum: culoarea păruui, a pielii, ș.a.m.d. Poartă tot ceea ce îți place și crezi că se potrivește noului tău stil, tot ceea ce te face să te simți bine.
  5. Personalizează-ți ținutele. Multe femei se remarcă prin accesorii; unele poartă mai mereu eșarfe colorate, altele pălării, altele ochelari de soare, ori cercei supradimensionați. Ar fi timpul să găsești și tu acele accesorii care dau o notă picantă fiecărei ținute și să le porți cât mai des
  6. Reevaluază-te periodic, cu obiectivitate. De exemplu, dacă în prezent crezi că te definesc bluzele cu dungi, asociate cu berete și ruj roșu, nu înseamnă că trebuie să rămâi în zona asta toată viața. Gusturile se pot schimba, iar tu trebuie să te adaptezi mereu noului “eu” și să-ți schimbi stilul vestimentar, ori de câte ori simți că vechiul stil nu te mai reprezintă pe tine, cea de acum.

V-ar putea interesa și:

Ce purtăm în 2018. Aflați propunerile vestimentare făcute de designeri

Vrei să pari stilată fără să cheltui prea mulți bani? Nouă trucuri care te vor face să arăți ca un star de la Hollywood

Adaugă comentariu

Fă click aici pentru a posta un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.