Frumuseţe

Vine sezonul cald. Cum scăpăm de celulită?

Celulita este o afecțiune inestetică a pielii care afectează, conform studiilor, 90 la sută dintre femei, în diferite stadii. Deși poate să apară și la femeile foarte slabe, este întâlnită mai frecvent la persoanele plinuțe, cu o cantitate mai mare de grăsime în corp.  Multă vreme, s-a crezut că celulita este o boală, însă în realitate ea se datorează structurii celulelor de grăsime de sub piele. Unele surse au sugerat că celulita este o stare limfatică anormală a hormonilor, dar nu există nici un suport ştiinţific pentru această afirmaţie. Cu toate acestea, limitările de circulaţie a fluidelor şi drenajul pot contribui la apariția sau la agravarea celulitei. Ea poate fi agravată și de alți factori, precum:  dezechilibrele hormonale, o dietă nesănătoasă, hidratare insuficientă și lipsă de mișcare. Ea poate fi localizată pe coapse,  fund, abdomen, brațe. dar și în alte zone ale corpului.

Avem celulită, cum procedăm?

Firește, toate ne dorim să scăpăm de aspectul inestetic de coajă de portocală al pielii, însă trebuie să știm că este o misiune aproape imposibilă să scăpăm definitiv de celulită. Putem, totuși, să îmbunătățim aspectul pielii prin căteva metode.

  1. Sportul – studiile au demonstrat că exercițiile aerobice, practicate cu regularitate și cu intervale între 30 și 60 de minute, vor contribui la crearea unui deficit caloric satisfăcător, astfel încât corpul să înceapă să ardă grăsimea subcutanată.
  2. Consumă căt mai multe alimente antioxidante, cu alte cuvinte mănâncă zilnic cât mai multe legume și fructe
  3. Hidratează-te, hidratează-te și iar hidratează-te! Studiile au demonstrat că deshidratarea corpului accentuează celulita. Țesuturile își pierd elasticitatea, iar acele gropițe inestetice se accentuează și mai tare. Cu atât mai mult dacă te apuci și de sport, trebuie să te hidratezi suficient.
  4. Renunță la toate produsele gen fast-food, prăjeli, care sunt extrem de grase și încetinesc sistemul limfatic, responsabil de eliminarea toxinelor din organism. De asemenea, redu drastic dulciurile.
  5. Consumă cât mai multe alimente bogate în omega 3, care mențin țesuturile și celulele bine hidratate. Așadar, ai liber la ulei de măsline, nuci de pecan, ori semințe de in.
  6. Bea cât mai multe ceaiuri de plante, care te ajută să te hidratezi și, în același timp, să elimini toxinele din organism

O altă metodă de luptă împotriva celulitei este masajul. Acesta poate fi făcut manual, prin mișcări specifice, care urmăresc distrugerea țesutului adipos și drenajul limfatic, sau cu aparate destinate acestui scop. De asemenea, masajul trebuie asociat cu creme sau uleiuri cu efect anticelulitic.  Zațul de cafea, ardeiul iute, uleiul de mandarine, untul de cocos și aloe vera,  au efecte dovedite în combaterea celulitei.

Cum să ai pielea frumoasă la orice vârstă

Pentru îmbunătățirea circulației sanguine în zonele cu aspect decoajă de portocală, se pot face și dușuri alternative calde-reci.

De asemenea, poți apela la împachetări în folie alimentară, aplicând în prealabil pe piele zaț de cafea, cremă anticelulitică sau ulei de măsline.

Adaugă comentariu

Fă click aici pentru a posta un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.