Sănătate

Vitamina care te poate ţine în viaţă până la 100 de ani. Cum o obții în mod natural

Vitaminele sunt subiectul unor controverse în ultimii ani, dar există studii care sugerează că un supliment zilnic poate avea beneficii în prevenirea declinului cognitiv, conform Parade.

Totuşi, medicii atrag atenţia asupra unei diete echilibrate ca sursă suficientă de nutrienţi, fără a fi nevoie de suplimente. Cu toate acestea, lipsa de minerale esenţiale în sol şi consumul crescut de alimente procesate au condus la recomandarea multor medici pentru utilizarea unui supliment multivitamino-mineral.

Deşi mai sunt necesare studii pentru a confirma eficacitatea vitaminelor, vitamina D este considerată de experţi un factor important pentru longevitate. Aceasta contribuie la sănătatea oaselor şi reduce riscul de fracturi, inflamaţii, boli de inimă şi diabet, întărind sistemul imunitar şi îmbunătăţind starea de spirit.

O doză zilnică recomandată este de 800 UI pentru adulţi, iar vitamina D poate fi obţinută şi din alimente precum ciuperci, peşte gras (somon, ton, macrou), carne roşie, ficat, spanac, lapte, iaurt, cereale sau gălbenuş de ou.

Pe lângă suplimentele de vitamina D, expunerea la soare este o altă modalitate naturală de a o obţine. Razele solare activează producţia de vitamina D în piele, aşa că petrecerea timpului în aer liber în timpul zilei poate fi benefică.

Totuşi, este important să fie luate măsuri de protecţie împotriva expunerii excesive la soare, pentru a preveni arsurile solare şi riscurile asociate expunerii prelungite.

Adaugă comentariu

Fă click aici pentru a posta un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.