Actual

Vom merge anul acesta în vacanță în Grecia? Iată lista cu țările care vor putea trimite turiști acolo

Așa cum spuneam într-un material anterior, Grecia a redeschis deja peste 500 de plaje, iar măsurile de relaxare vor continua să se aplice gradual.  Pentru început, reprezentanții ministerul Turismului din această țară au anunțat că din 15 iunie vor permite și accesul turiștilor străini, însă inițial doar din 19 țări, alese pe criterii epidemiologice, adică unde numărul de infectări cu noul coronavirus nu este atât de mare. Din fericire, România figurează pe această listă, așa că, dacă v-ați făcut planuri de vacanță pentru Grecia în această vară, aveți toate șansele să vi le îndepliniți. Iată lista cu țările agreate: Cipru, Israel, China, Japonia, Australia, Norvegia, Danemarca, Austria, Bulgaria, Serbia, România, Albania, Macedonia de Nord, Bosnia și Herțegovina, Croația, Polonia, Ungaria, Slovacia, Cehia.

Totuși, vor exista unele restricții pentru turiști. Autorităţile au impus respectarea măsurilor de distanţare fizică pe plajă, noile norme precizând şi distanţa minimă dintre umbrele. Pe o suprafaţă de 1.000 de metri pătraţi va fi permis accesul al cel mult 40 de persoane, iar între tijele umbrelelor trebuie să fie cel puţin patru metri.

Grecia, o ţară cu 11 milioane de locuitori, a înregistrat până în prezent 2.850 de cazuri de COVID-19 şi 166 de decese, cu mult mai puţine decât în multe alte ţări europene.

 

V-ar putea interesa și:

 

„Este la fel de rău cum se arată la televizor? Nu, este mult mai rău!”. Mărturiile unei asistente aflată în prima linie a unui spital din New York

 

Adaugă comentariu

Fă click aici pentru a posta un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.