Actual

Vom putea merge la biserică în noaptea de Înviere? Avem răspunsul oficial

Vor putea merge românii la biserică în noaptea de Înviere? Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a răspuns apelurilor făcute de mai multe fețe bisericești din România, privind deschiderea bisericilor în noaptea de Înviere.

Nelu Tătaru are un răspuns tranșant: acest lucru nu este posibil. „Suntem într- o stare de urgență, în care izoarea și distanțarea socială sunt factori importanți în viitorul pe care îl vom avea”, a declarat Nelu Tătaru.

Arhiepiscopul Tomisului solicita ca bisericile să fie deschise pentru credincioși în noaptea de Înviere. ÎPS Teodosie a spus că, dacă se respectă normele de siguranță medicală recomandate de autorități, lăcașele de cult pot fi deschise de Paște.

„IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, nădăjduiește ca Bisericile să poată fi deschise pentru credincioși în noaptea de Paști, cu respectarea normelor de siguranță medicală“, a transmis, joi, Arhiepiscopia Tomisului.

„Mesajul vine în contextul în care ierarhul a observat că există alte locuri în societate unde cetățenii sunt liberi să circule, respectând norme de siguranță medicală, pentru prevenirea răspândirii coronavirusului”, au mai transmis reprezentanții Arhiepiscopiei Tomisului.