Actual

Vom scăpa de obligativitatea purtării măștilor de protecție? Și dacă da, când?

Deocamdată, suntem pe o pantă descendentă a numărului de cazuri de infectare cu COVID 19, iar autoritățile speră ca această tendință să se mențină și în următoarea perioadă.  Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat că, dacă până pe 15 iunie nu vom avea mai multe cazuri de infecții, se va trece la o nouă etapă de relaxare a măsurilor impuse.

Nelu Tătaru:  „După cum vedeți, în acest moment a fost o mare serie de relaxări, chiar și cele pe care le preconizam pentru 15 iunie, cum sunt deschiderea plajelor, se întâmplă tot pe 1 iunie. Deci ce au mai rămas ca măsuri, gândiți-vă că de pe 15 iunie, încă fiind închise, sunt mall-urile, sălile de spectacole, restaurantele. În măsura în care această etapă decurge favorabil, și favorabil mă refer ca evoluție a pandemiei, număr de cazuri noi, număr de cazuri în terapie intensivă, număr de cazuri și adresabilitate la unitățile de primiri urgențe, atunci putem spera și la o reluare a celorlalte activități după 15 iunie”.

Cât despre purtarea măștilor de protecție, Tătaru a declarat că o decizie va fi luată în funcție de evoluția epidemiei. Austria este prima țară europeană care începe să renunţe la impunerea purtării obligatorie a măștilor, având în vedere numărul mic de cazuri noi de infectare din ultima perioadă. Măsura va intra în vigoare din 15 iunie și se va aplica în școli, magazine și locuri turistice. Totuși, aceste accesorii vor fi obligatorii în continuare pentru frizeri, ospătari, personal medical și în transportul public.

 

V-ar putea interesa și:

Câinii ne-ar putea ajuta să depistăm coronavirusul? Aflați de ce cred asta câțiva cercetători francezi

 

loading...
----------------------
Loading...