Food&Drinks

Vouă cum vă place să vă beți cafeaua? Iată cum puteți să-i îmbogățiți gustul!

Diminețile noastre ar fi de neconceput fără o cafea aromată, care ne limpezește creierul  și ne pregătește pentru ziua care ne așteaptă.  Tocmai pentru că această băutură face parte din rutina noastră zilnică, la fel ca spălatul pe dinți, de ce nu am aduce puțină diversitate în ceașcă? Punem pariu că cele mai multe dintre voi își beau cafeaua la fel, de ani de zile. Ei bine, e timpul pentru o schimbare!  Prin adăugarea unor ingrediente simple, care se găsesc în fiecare bucătărie, puteți îmbunătăți simțitor gustul cafelei voastre.

  1. Pudră de cacao. Combinația de cafea și cacao transformă licoarea într-o băutură bogată, cu o aromă irezistibilă. Iar dacă silueta vă permite, adăugați și puțin lapte sau puțină frișcă și veți obține ceva divin!
  2. Condimente. Există o mulțime de mirodenii care pot face din banala și plictisitoarea cafea de dimineață o băutură rafinată și energizantă. Puteți adăuga în fiecare ceașcă un vârf de cuțit de pudră de scorțișoară, nucșoară, cardamon, sau chiar puțin ghimbir.  S-ar putea să deveniți dependente de aceste combinații!
  3. Esențe. Da, ați auzit bine. Nu vedem de ce acestea pot fi adăugate doar la prăjituri. Puțină esență de vanilie, sau rom, sau câteva picături de extract de nucă de cocos vor da o notă de sărbătoare cafelei voastre.
  4. Așa cum puțină sare  poate îmbogăți gustul oricărui desert, sarea poate fi adăugată (într-o cantitate foarte mică!) și în cafea. Ea va neutraliza o parte din gustul amar al licorii și o va face mult mai fină.

Ce ziceți, sunteți tentate să încercați aceste mici schimbări?

 

V-ar putea interesa și:

Consumi cafea în mod regulat? Iată câteva lucruri pe care nu le știai despre beneficiile acestui obicei

Loading...