Fitness

Vrei o viață activă și sănătoasă? Urmează sfaturile lui Jillian Michaels, un guru al sportului din S.U.A.

Jillian Michaels are 44 de ani și este unul dintre cei mai renumiți traineri americani, dar și o femeie de afaceri de succes și o vedetă de televiziune (a apărut într-un reality show la E! Entertainment). De-a lungul carierei sale fructuoase în domeniul sportului, Jillian a avut ocazia să transforme corpurile unor vedete  și este cât se poate de calificată să ofere sfaturi  celor care își doresc să slăbească și să  ducă un stil de viață sănătos.

O femeie înțeleaptă a spus cândva: “Transformarea nu este un eveniment viitor. Este o activitate care ține de prezent”. Și acesta este adevărul. Cine își dorește să facă o schimbare semnificativă în viață, trebuie să se apuce de sport și o nutriție sănătoasă chiar… acum. Nu de luni, nu de luna viitoare, ci în acest moment. Femeia înțeleaptă despre care am vorbit este chiar Jillian Michaels. Iată câteva sfaturi pe care le oferă tuturor celor care își doresc să ducă o viață activă și sănătoasă:

Nu face exerciții pe care le detești. Adică, dacă nu-ți place să alergi, nu alerga.  Alege acea formă  de antrenament care ți se potrivește și încearcă să progresezi în mod constant.

Nu apelați la diete nebunești. Bazați-vă pe bunul vostru simț când vine vorba de alimentație. Dietele extreme fac mai mult rău decât bine. Trebuie să faceți sport și să mâncați lucruri variate și sănătoase, Nu excludeți carbohidrații complecși din alimentație și nici grăsimile bune. Important este să fiți cumpătați.

Dormiți cât mai mult și mai bine.  Somnul  este un element cheie când vine vorba despre menținerea greutății corporale. Cu cât dormiți mai bine, cu atât veți reuși să slăbiți mai repede. Sigur, nu trebuie să depășiți opt ore de somn pe noapte.

Adoptați regula 80/20.  Ce înseamnă asta? Înseamnă că 80% dintre alimentele  pe care le consumați zilnic trebuie să fie sănătoase, iar restul sunt menite să vă satisfacă anumite plăceri. În caz contrar, vor apărea frustrările, iar rezistența la tentații culinare va fi mult mai mică.

Fiți consecvenți. Odată ce v-ați făcut un abonament la sală, sau v-ați apucat de exerciții acasă, încercați să vă țineți de treabă. Nu aveți cum să construiți un corp sănătos și armonios, dacă faceți mișcare doar o dată sau de două ori pe săptămână. Faceți sport măcar de patru ori, iar antrenamentele trebuie să aibă o durată de cel puțin o jumătate de oră.

Antrenați-vă până când simțiți oboseală, nu epuizare. Suprasolicitarea corpului nu aduce nimic bun, nici pe plan fizic, nici psihic. Ideea este să te antrenezi până în acel punct în care simți că ai obosit, dar ai mai putea totuși continua, dacă ai vrea. În caz contrar, riști să te rănești, sau să privești antrenamentele cu neplăcere.

Descoperă de ce îți dorești să faci o schimbare. Ca să rămâi motivat, trebuie să descoperi exact ce anume te mână în luptă. Vrei să arăți mai bine? Îți dorești să fii sănătos și plin de energie? Și încercați să fiți cât mai concreți. Stabiliți-vă termene, dar să fie realiste. De exemplu, propuneți-vă să slăbiți 5-6 kilograme în următoarele trei luni. Notați-vă data limită  și străduiți-vă să respectați ce v-ați propus.

Nu mâncați exagerat, nici măcar alimente sănătoase. Unii oameni cred că dacă trăiesc doar cu avocado, hummus, sau somon, pot să mânânce cât doresc. Nu este așa, aceste alimente au și ele calorii, iar la sfârșitul zilei se adună! Din nou, cumpătare.

Nu te mai preocupa obsesiv de felul în care arăți. Atunci când pornești pe acest drum anevoios, concentrează-te mai puțin pe imaginea ta și mai mult pe sănătate. Studiile au arătat că oamenii sunt mai consecvenți atunci când scopurile lor  nu sunt unele superficiale.

Mănâncă înainte de petreceri, mese în familie, sau ieșiri în oraș. Dacă nu te duci înfometat la astfel de evenimente, nici nu vei fi tentat să înfuleci toate bunătățile de pe masă. Te vei mulțumi doar să guști din felurile tale preferate.

 

V-ar putea interesa și:

Spune-mi cât timp stai la birou, în fața calculatorului, ca să îți spun câtă mișcare fizică trebuie să faci

Cum să duci o viață activă și sănătoasă? Antrenoarea Madonnei și a lui J.Lo îți oferă câteva sfaturi

Loading...