Frumuseţe

Vrei să ai o piele frumoasă și sănătoasă? În acest caz, exfolierea este obligatorie!

Celulele tenului tău se nasc în hipoderm, apoi migrează la suprafața acestuia până mor. Dacă nu sunt îndepărtate, acestea asfixiază pielea, care devine ternă și  lipsită de suplețe; în plus, dacă nu este curățată periodic, pot apărea la suprafața ei tot felul de iritații sau coșuriExfolierea (gomajul) ajută la îndepărtarea stratului de celule moarte, a impurităților și, în plus, stimulează circulația sanguină. Efectuată periodic, te ajută să ai un ten fin și strălucitor, iar produsele de îngrijire vor fi absorbite în piele mult mai ușor.

Gomajul se face pe pielea umedă, demachiată foarte bine; acesta constă în mișcări de masaj circulare și delicate cu vârful degetelor și un produs special, care ajută la înlăturarea celulelor moarte. După fiecare gomaj, pielea ta, mai ales dacă este uscată sau sensibilă, își poate pierde filmul hidrolipidic care o protejează de agresiunile din exterior, de aceea este obligatoriu ca imediat după să folosești o cremă hidratantă.

Frecvența exfolierilor depinde foarte mult de tipul de piele pe care îl ai.

  1. Pielea uscată și sensibilă – în acest caz gomajul se face o dată la două săptămâni, cu substanțe speciale și prin mișcări foarte blânde, care nu agresează tenul.
  2. Pielea grasă – suportă foarte bine texturile concentrate  în granule și are nevoie de o curățare în profunzime de trei ori pe săptămână.
  3. Ten normal – în cazul acestui tip de ten, este suficient un gomaj aplicat o dată pe săptămână.

Nu este indicată efectuarea exfolierii în cazul persoanelor care suferă de afecțiuni grave ale tenului. Acestea trebuie neapărat să întrebe un medic dermatolog dacă și cum trebuie să aplice această tehnică!

Cum procedezi?

Înainte de gomaj, inmoaie-ți pielea în apă călduță. De preferat, ar fi bine ca această operațiune să aibă loc după baie, când pielea este curată și porii dilatați.

Gomajul se face atât pe față, cât și pe corp. Dacă nu vrei să apelezi la cremele special exfoliante care există în comerț, poți folosi cu succes ingrediente naturale pe care le ai în bucătărie, cum ar fi:

  • Amestecul de miere și mălai
  • Amestecul de miere și scoțișoară
  • Zațul de cafea (în special pentru corp)
  • Miere și zahăr brun
  • Bicarbonat de sodiu și ulei de măsline
  • Miere, căpșuni și iaurt

 

V-ar putea interesa și:

Pielea este cartea ta de vizită! Învață să o păstrezi cât mai tânără și mai luminoasă

Cinci alimente care țin cu pielea ta și o fac mai sănătoasă și mai strălucitoare

 

Adaugă comentariu

Fă click aici pentru a posta un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.