Stil

Vrei să fii iubită și apreciată de cei din jurul tău? Află ce trebuie să faci pentru asta

Ați observat că anumite persoane reușesc să câștige imediat încrederea celor din jur și își creează mereu o imagine pozitivă? Se pare că știu căteva secrete, pe care astăzi ai ocazia să le afli și tu. Iată 8 caracteristici ale persoanelor care sunt considerate fermecătoare și de încredere:

  1. Nu se tem să piardă. Persoanele înzestrate cu farmec nu încearcă să câștige de fiecare dată ceva, ci, dimpotrivă, sunt gata să ofere, fără să aștepte nimic în schimb. Pentru ele, nu este atât de dificil să își recunoască înfrângerile și să vorbească despre slăbiciunile lor. Nu le vine prea greu să spună: “nu știu cum să fac asta, te rog mult să imi arăți”.
  2. Știu să îți arate că se bucură când te întâlnesc. Să menții contactul vizual în timpul unei conversații este foarte important, iar persoanele despre care vorbim în acest articol știu cu siguranță acest lucru. Ele știu când să îți zâmbească și se concentrează pe tot ceea ce le spui cu mare atenție, reacționând cu multă căldură la ceea ce le împărtășești. O astfel de atitudine creează imediat o legătură de încredere și respect.
  3. Caută armonia și înțelegerea reciprocă. Mulți oameni cu care porți o discuție sunt tentați să te contrazică, uneori doar de dragul de a-ți demonstra că au păreri ferme despre un anumit subiect, sau că îți sunt superiori. Nu este și cazul persoanelor fermecătoare. Fără să-ți dea mereu dreptate, acestea îți ascultă cu multă toleranță argumentele și încearcă să ajungă la un punct de vedere comun.
  4. Cunosc puterea atingerii. Atingerile între oameni sunt o armă puternică atunci când vrei să-ți apropii pe cineva sau să-i arăți că este important pentru tine. În funcție se situație și de gradul de familiaritate, poți să-i strângi mâna unei persoane căreia vrei să-i arăți aprecierea ta, să o bați pe umăr sau pe spate, sau chiar s-o îmbrățișezi.
  5. Știu cum să-și folosească expresivitatea chipului și gesturile. Persoanele înzestrate cu mult farmec pot să transforme chiar și cea mai plictisitoare conversație într-una interesantă, folosind gesturi sau expresii ale feței care să le puncteze ideile. Firește, doar atunci când este potrivit să facă acest lucru.
  6. Se pricep să pună întrebările potrivite. Persoanele pe care le considerăm fermecătoare știu să te facă imediat să îți deschizi sufletul și să vorbești despre tine, mai ales că sunt la fel de deschise când vine vorba să vorbească despre ele. Știu să își dozeze curiozitatea și să-ți demonstreze că au un interes real pentru tine și problemele tale.
  7. Își amintesc întotdeauna numele. Și nu doar numele, ci și mici detalii despre persoanele pe care le cunosc, iar acest lucru îi face pe interlocutori să se simtă mult mai importanți
  8. Ascultă mai mult decât vorbesc. Mulți oameni nu-i ascultă deloc pe ceilalți, dar le place enorm să vorbească despre ei înșiși. Trebuie să recunoaștem, însă, că e un sentiment foarte plăcut ca atunci  când relatăm o întâmplare, să remarcăm că cei din jur sunt numai ochi și urechi. Oamenii fermecători știu să asculte. Așa reușesc să afle detalii interesante despre o persoană și să găsească mai ușor subiecte în comun.

Așadar, dacă vrei să fii o persoană apreciată de cei din jur, dacă vrei să le câștigi încrederea și respectul oamenilor cu care intri în contact, încearcă să nu te pui pe tine pe primul plan.  Învață să asculți. Și să zâmbești.

Secrete de vedete: patru lucruri mai puțin cunoscute despre „frumușica” Julia Roberts

Cum poți chema fericirea în viața ta? – Sfaturi despre cum poți fi mai fericit

Loading...