Fitness

Vrei să slăbești cât mai repede? Fă zilnic câteva minute de exerciții cardio! (video)

Mai sunt doar câteva luni până când ne vom arăta corpurile în costume de baie și, evident, nu vrem ca cei din jur să își întoarcă privirile jenați sau chiar dezgustați. Ce este de făcut ca să arătăm cât mai bine?  Răspuns: tot ce se poate face ca să slăbim și să ne tonifiem. Asta înseamnă o dietă echilibrată și antrenamente fizice, care să cuprindă și exerciții cardio.  Acestea sunt campioane când vine vorba de ars calorii, așa că n-ar trebui să ne imaginăm niciun antrenament fără măcar câteva  minute de exerciții cardio.  Dincolo de faptul că ne ajută să slăbim, prin stimularea metabolismului,  acest tip de activitate fizică are multe beneficii pentru sănătate:

– crește rezistența inimii

– întărește plămânii

– ajută la reducerea stresului

– crește nivelul de energie al organismului

– scade riscul apariției infarctului și a diabetului zaharat

– induce un somn odihnitor

Înainte să vă apucați de exercițiile cardio, este foarte important să vă măsurați ritmul cardiac.  Pentru asta, trebuie să scădeți vârsta pe care o aveți din 226 (dacă sunteți femeie) și 220,  în cazul bărbaților. Specialiștii recomandă ca ritmul cardiac pentru oamenii sănătoși să nu fie mai ridicat de  50-75%  decât cel normal.   (exemplu: sunteți femeie și aveți 35 de ani; în acest caz ritmul vostru cardiac normal este: 226-35= 191 )

Cele mai populare exerciții cardio sunt: joggingul, mersul pe jos (într-un ritm mai alert), înotul sau ciclismul.  Există însă o serie de antrenamente care se pot face în sălile de fitness sau, și mai simplu, acasă.

Trainerul Vlad Ronea de la Sala 18Gym din Piața Cipariu, Cluj-Napoca, ne demonstrează că putem găsi  măcar 5-6 minute în fiecare zi pentru o rutină cardio și ne arată câteva astfel de exerciții:

.