Sănătate

Vrei să trăiești 100 de ani? Și să fii și sănătoasă pe deasupra? Iată ce trebuie să mănânci

Oamenii de știință au stabilit că există câteva alimente care, consumate cu regularitate, pot să-ți prelungească viața. Ești curioasă să știi care sunt acestea? Iată-le:

Legume crucifere – sunt un cocktail de vitamine, antioxidanți  și nutrienți, care te vor păstra tânără multă vreme. Așadar, consumă cât mai des: broccoli, conopidă și varză de Bruxelles,  alături de hrean, gulie, nap, năsturel (sau măcriș de baltă), ridiche, rucola, varză chinezească și varză roșie.

Apă. Da, banala apă are o importanță crucială pentru sănătate și longevitate.

Fructe de pădure – au un puternic efect antioxidant și pot preveni o grămadă de afecțiuni

Roșii.  Acestea conțin la rândul lor un antioxidant extrem de puternic, numt licopen.

Verdețuri – încercați să adăugați o salată cât de mică la orice masă. Spanac, salată, nu contează, verde să fie…

Cafea. Consumată cu măsură, vă poate prelungi viața și vă ține la distanță de maladii precum Alzheimer și Parkinson

Ceai verde – nu este prietenos doar cu silueta, ci ajută și la prevenirea bolilor de inimă și chiar a unor tipuri de cancer

Alimente bogate în probiotice. Probioticele sunt acele bacterii bune, responsabile pentru principalele procese de fermentaţie sănătoase din colon.  Le găsiți în: iaurt, chefir, sau în murături.

Pește gras. Este bogat în acizi grași Omega 3, benefici pentru sănătatea inimii.

Fasole.  Boabele de fasole sunt o sursă excelentă de proteine vegetale, pline de nutrienți, cu un conținut ridicat de fibre și puține grăsimi

Vinul roșu. Exact ca și cafeaua, trebuie consumat cu măsură, adică nu mai mult de un pahar pe zi. Ajută la combaterea stresului și conține mulți antioxidanți.

Dacă ne uităm pe lista alimentelor care ne pot prelungi viața, o să descoperim că multe dintre acestea sunt chiar foarte gustoase, deci nu ar trebui să fie un chin să le introducem cât mai des în dieta noastră!

Adaugă comentariu

Fă click aici pentru a posta un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.