Sănătate

Vreți oase puternice și sănătoase? Iată ce tipuri de alimente ar trebui să consumați cât mai des

Ne place sau nu, atunci când înaintăm în vârstă, oasele noastre încep să își piardă densitatea și devenim mult mai expuși la fracturi și osteoporoză. Totuși, prin sport și o dietă  corespunzătoare, putem combate acest fenomen.  Există alimente care, consumate des, pot ajuta la menținerea și construirea unor oase puternice și sănătoase.

Legume  

Legumele cu frunze verzi sunt surse excelente de calciu, magneziu, fosfor, potasiu și fier – care ajută la întărirea oaselor. Așadar, consumați cât mai mult spanac, varză kale, varză de Bruxelles și, în general, tot ce are culoarea verde.

Alimente bogate în proteine

Proteinele ajută, de asemenea, la menținerea sistemului osos într-o stare foarte bună. Iată și câteva surse de proteine de calitate: carne de pui și de curcan, pește, brânză, ouă, tofu, lapte, lapte de soia, fasole, nuci, semințe.

Supă concentrată de oase

O puteți prepara prin fierberea de oase de vită, un timp mai îndelungat și apoi adăugați-o la orice alte supe, sosuri sau tocănițe. Nu numai că gustul acestor preparate se va îmbunătăți, dar veți avea și oase mult mai puternice.

Cereale integrale

Este foarte important să includeți carbohidrați complecși în dietă. Împreună cu proteinele, ei ajută la construirea unor mușchi puternici și la întărirea oaselor. Așadar, mâncați orez brun ovăz, porumb, quinoa, hrișcă și  paste din făină integrală. Toate acestea conțin, de asemenea, magneziu, un mineral necesar absorbției adecvate a calciului.

Alimente bogate în minerale

Mineralele sunt vitale pentru oase puternice și sănătoase. Fructele și legumele proaspete, precum și semințele,  sunt surse excelente pentru mineralele necesare. În plus, consumați și alge marine, care se găsesc în anumite hypermarketuri.

Grăsimi sănătoase

Avocado, sau peștele, precum somon, sardine, macrou, hering, halibut, ton, păstrăv, ar trebui incluse foarte des în alimentație, dacă vreți să aveți oase de nota zece.

 

V-ar putea interesa și:

Iaurtul, parte a unei diete echilibrate, previne obezitatea

Cartofii dulci – mult mai sănătoși decât cei obișnuiți. Află ce beneficii aduc organismului

 

Adaugă comentariu

Fă click aici pentru a posta un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.