Food&Drinks

Vreți preparate gustoase, dar sănătoase? Iată cinci înlocuitori perfecți pentru maioneză

Maioneza.  Este acel sos cremos, catifelat, gustos,  pe care unii îl adoră, în timp ce altora le provoacă repulsie.  Versiunea clasică a maionezei este însă plină de calorii (fiecare lingură are cam 90 de calorii și 10 grame de grăsime!), devenind astfel un dușman de temut al siluetei.

Persoanele care adoră maioneza o folosesc des, poate prea des, în salate, pe anumite preparate, asociată cu cartofi prăjiți, iar acest lucru este nociv atât pentru greutatea, cât și pentru sănătatea lor.  Iată o listă cu câteva sugestii prin care putem înlocui maioneza clasică în preparatele noastre preferate, astfel încât să păstrăm gustul lor delicios, dar să le transformăm în ceva mult mai sănătos și mai prietenos cu silueta.

  1. Avocado.    Este un fruct la fel de cremos și dens ca maioneza. Folosiți-l cu încredere în sandwich-uri și din start veți scădea 77 de calorii și 9 grame de grăsime. În plus, veți putea profita de beneficiile acestui fruct, deloc puține la număr.
  2. Humus. Este gustos, pufos și gros, precum maioneza. Procedați la fel: folosiți-l la sandwich-uri și astfel veți obține o gustare care are cu 65 de calorii mai puțin. Bonus: proteine și fibre. De asemenea, puteți face o salată în stil mediteraneean,  în care să puneți humus, în loc de maioneză: gustul acesteia o să vă surprindă în mod plăcut.
  3. Iaurt grecesc. Are aceeași textură ca maioneza, dar un gust mai astringent și e mult mai sănătos. Îl puteți utiliza, practic, în aceleași rețete la care foloseați nociva maioneză. Veți consuma astfel o masă care are cel puțin 90 de calorii în minus.
  4. Pesto. E adevărat că și pesto este un preparat pe bază de ulei, dar are, totuși, mai puține calorii și, în plus, aduce multe arome preparatelor.
  5. Un ou. Până la urmă, maioneza este făcută din ouă, la care adăugăm mult ulei. Ce ar fi să folosim doar gălbenușul pentru a asezona anumite preparate? Vom scăpa astfel de toate caloriile din ulei.

 

Slăbește 5 kg în 9 zile cu dieta 3-3-3!

Loading...