Sănătate

Vreți să aveți memorie bună și o stare de spirit demnă de invidiat? Pentru asta există rozmarinul!

Poate nu v-ați gândit niciodată că această plantă lemnoasă poate fi folosită și altfel decât în bucătărie, pentru aromarea unor preparate culinare. Și, totuși, rozmarinul este întrebuințat de sute de ani și în medicină și industria parfumurilor. Planta are frunze verzi, în formă de ace și flori albastre, iar unele specii de rozmarin pot atinge și 1,5 metri înălțime.  Așa cum spuneam înainte, această plantă are numeroase beneficii pentru organism:

  1. Îmbunătățește memoria. De asemenea, studiile au arătat că rozmarinul îmbunătățește și capacitatea de concentrare și contribuie la creșterea inteligenței. De asemenea, a fost întrebuințat cu succes în ameliorarea unor boli asociate vârstei a treia, precum Alzheimer sau demența.
  2. Combate stresul  și induce buna dispoziție.
  3. Întărește imunitatea. Rozmarinul are proprietăți antioxidante, antiinflamatoare și anticancerigene. El luptă cu succes împotriva unor boli care ar putea amenința sistemul nostru imunitar.
  4. Ameliorează afecțiunile digestive– în mod tradițional, rozmarinul a fost folosit, încă de acum câteva sute de ani,  pentru durerile de stomac, balonare, constipație, sau diaree.
  5. Împrospătează respirația și îmbunătățește sănătatea orală. Pentru asta, trebuie să faceți gargară cu infuzia preparată din această plantă puternic aromatizată.
  6. Stimulează fluxul sanguin și producția de globule roșii. Acest lucru ajută la oxigenarea sistemelor vitale de organe și asigurarea activităților lor metabolice.
  7. Detoxifică organismul. Rozmarinul are și efect diuretic, ceea ce înseamnă că poate ajuta la eliminarea toxinelor în timpul urinării.
  8. Îmbunătățește calitatea pielii. Rozmarinul are proprietăți antiîmbătrânire, vindecă petele și hidratează epiderma.

Firește, cantitatea extrem de mică de rozmarin pe care o folosiți la aromatizarea preparatelor culinare nu este suficientă pentru a putea beneficia de cele enumerate mai sus. Tocmai de aceea, aveți la dispoziție ceaiul, uleiul, sau pulberea de rozmarin, pe care le puteți procura și din magazinele naturiste.

V-ar putea interesa și:

10 plante cu EFECT ANTIBIOTIC pe care trebuie să le cunoşti dacă ţii la sănătatea ta

Planta-minune care îţi dă putere, energie şi vindecă o mulţime de boli

 

Adaugă comentariu

Fă click aici pentru a posta un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.