Sănătate

Vreți să știți care este secretul longevității? Simplu: mâncați mai puțin!

Numeroase studii recente au confirmat o teorie pe care popoarele asiatice o aplică de sute de ani: cu cât mâncăm mai puțin, cu atât avem șanse mai mari să ne prelungim viața, să ne conservăm energia și să fim cât mai mult timp sănătoși. Specialiștii în inginerie genetică susțin că persoanele tinere care reușesc să își diminueze cu 30% cantitatea de mâncare consumată zilnic, își pot prelungi viața cu până la 30%! Cu alte cuvinte, dacă în mod normal ar fi trăit 60 de ani, să spunem, acum pot atinge vârsta de 90 de ani!

Nu este târziu să aplicăm această metodă nici după 40 de ani. Cu siguranță, spun specialiștii, vom deveni mai sănătoși și vom trăi mai mult, chiar dacă nu mai avem cum să atingem procentul menționat mai sus. Explicația, spun ei, este foarte simplă: atunci când celulele nu mai primesc suficientă hrană, ele își vor încetini dezvoltarea și vor trece pe modul “conservare”. Asta înseamnă că și procesul de îmbătrânire va deveni mult mai lent. Probabil că în viitor, omenirea va ajunge să se hrănească doar cu câteva pastile! Da, știm, nu sună deloc grozav pentru iubitorii de mici, grătare, fripturi suculente și prăjituri înecate în frișcă.

Din păcate, omul este gurmand din fire și mănâncă mult mai mult decât are nevoie. La asta se adaugă și faptul că are niște obiceiuri de consum extreme de nesănătoase: zahăr, grăsimi, prăjeli, alcool, etc. Toate acestea și o cantitate mare de alimente ingerate nu vor face însă altceva decât să ne îmbolnăvească și să ne scurteze viața.

Dar ce putem face, dacă ne dorim o schimbare în bine?

Foarte simplu: să tăiem substanțial din porțiile pe care le consumăm la fiecare masă. De exemplu: o femeie care, conform calculelor în funcție de vârstă, înălțime și greutate, are, teoretic, voie să consume aproximativ 2000-2200  de calorii zilnic ca să-și mențină greutatea actuală, trebuie să taie cam 250-300 de calorii.

Dar cum să evităm senzația de foame, o să întrebați? Ei bine, sigur că nu este bine să simțim o foame de lup, care ne va face să cedăm în fața tentațiilor. Specialiștii spun însă că trebuie să învățăm să ne ridicăm de la masă înainte de a fim sătui. Poate la început, vom avea o stare de disconfort, însă cu timpul organismul va învăța să se adapteze. În plus, ar trebui să mâncăm mai des porții foarte mici, astfel încât să nu ajungem niciodată la acea senzație de foame năpraznică.

Dieta Weight Watchers, sau dieta pentru pofticioși!

Dieta cu calorii negative

Adaugă comentariu

Fă click aici pentru a posta un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.