Stil

Zece motive pentru care își doresc bărbaţii să se căsătorească

Bărbaţilor li se reproşează de multe ori că nu se prea înghesuie să meargă la altar, iar când totuşi acceptă, o fac pentru că femeile îi presează, într-un fel sau altul. Din fericire, acesta este doar un mit! Există destui bărbați care chiar se bucură să facă acest pas atât de important, lucru dovedit recent de cititorii de sex masculin ai publicației americane „Reddit”. Când au fost întrebați de ce doresc să se căsătorească, ei au răspuns cu sinceritate, enumerând şi motivele pentru care vor să ăși oficializeze relația în faţa ofiţerului de stare civilă,  sau a bisericii.

Motivele enumerate sunt fie romantice, fie cerebrale,  sau, pur şi simplu, de o sinceritate dezarmantă! Iată nu unul, ci zece motive enumerate de ei:

  • „După căsătorie soția mea devine un membru oficial al familiei” Se pare că mulți au nevoie ca lucrurile să fie clarificate, deoarece asta le conferă mai multă siguranță și liniște. În plus, un certificat de căsătorie mai închide și gura mamelor, soacrelor, sau a altor membri ai familiei!
  • „Căsătoria îmi dă prilejul de a-mi exprima dragostea față de aleasa inimii într-un mod cu totul special”. Căsătoria apare aici ca un gest deosebit de frumos de iubire si de dăruire a unuia față de celalalt. Nunta le dă posibilitatea soților să-și împărtășească bucuria și să o celebreze împreună cu familia, prietenii și colegii.
  • „Căsătoria te ajută să faci economii. Da, acesta e un răspuns dezarmant și trebuie apreciată sinceritatea intervievatului. Și chiar dacă acest motiv nu este unul hotărâtor, contează destul de mult pentru o parte dintre bărbații care se decid să ajungă în fața altarului.
  • „Doresc să îmi petrec tot restul vieții alături de o persoană pe care o iubesc din tot sufletul și care mă iubește din tot sufletul. Gândul acesta mă face pur și simplu fericit”. Asta e chiar definiția romantismului! Și să mai spună cineva că femeile dețin monopolul sentimentelor si al exprimărilor romantice.
  • „Vreau să nu pierd cel mai bun lucru care mi s-a intamplat vreodată”.  Atunci chiar ca trebuie mers cât mai repede în fața altarului, nu?
  • „Pentru mine tradiția este foarte importantă”.  Prin tradiție nu trebuie înteles doar statutul de persoană „căsătorită”, ci și nunta în sine, petrecerea, florile, costumul de mire, rochia miresei și chiar… luna de miere. Un astfel de soț va fi probabil foarte atent să-și ducă soția la restaurant la aniversarea căsătoriei și să-i aducă flori de 8 martie. Probabil, însă, că și așteptările lui de la căsătorie vizează un rol tradițional al femeii în această relație.
  • „Mă bucură gândul că voi putea fonda o familie fericită pe care eu din păcate nu am avut-o până acum, dar pe care mi-o doresc foarte mult”. E un gând deosebit si foarte curajos pe care îl au unii bărbați, care nu au beneficiat în copilărie de căldura unui cămin bine închegat, sau care au avut experiențe neplăcute într-o căsnicie anterioară. Pentru acești bărbați, oficializarea relației este un pas mare si demn de apreciat, deoarece ei reușesc în acest fel să depășească scepticismul care apare în mod normal în astfel de situații.
  • „Căsătoria oferă un cămin plin de dragoste și căldură, propice pentru creșterea copiilor”.  Ceea ce înseamnă că mulți bărbați nu numai că vor să se căsătorească, dar își doresc și copii și vor ca aceștia să crească și să se dezvolte într-un cadru propice, familial.
  • „Vreau sa îmi petrec tot restul vieții mele cu cea mai bună prietenă a mea”. Prietenia, unul dintre motivele pentru care se căsătoresc o parte dintre bărbați, este o bază foarte trainică pentru o relație de lungă durată.
  • Un motiv simpatic: „„E cu mult mai simplu sa o prezint pe femeia care se afla alaturi de mine ca pe „sotia mea”, decât ca „pe prietena mea”. E clar și fără echivoc”.  Și nu are dreptate, doamnelor?

Așadar, nu trebuie să facem decât un singur lucru: să ne găsim sufletul-pereche, pentru că motive pentru căsătorie există destule!

 

V-ar putea interesa și:

Nu mai faceți sex? Iată ce efecte poate avea asupra organismului abstinența sexuală

Există cupluri perfecte?  Iată opt repere după care te poți ghida ca să afli dacă ai sau nu o relație ideală

loading...
----------------------
Loading...