Featured Sănătate

Ziua de joi, 28 ianuarie, reprezintă un motiv de mare bucurie pentru credincioși. Azi este praznuit un mare sfant

Ziua de joi, 28 ianuarie, reprezintă un motiv de mare bucurie pentru credincioși. Asta pentru că în fiecare an, la aceeași dată, în calendarul ortodox este prăznuit un mare sfânt: Efrem Sirul. Iată ce rugăciune specială trebuie să rostești odată cu pomenirea lui!

Calendarul ortodox ne informează că anual, pe data de 28 ianuarie, este prăznuit Sfântul Efrem Sirul. Odată cu el mai sunt pomeniți și alți mari sfinți. Aceștia sunt: Sfântul Paladie, Sfântul Iacov Sihastrul, Sfânta Haris și Sfântul Isaac Sirul, cunoscut drept episcop de Ninive.

Sfântul Efrem Sirul, prăznuit pe 28 ianuarie
Despre viața sfântului Efrem Sirul credința ne spune că a fost una curată, închinată Domnului. Acesta s-a născut în jurul anului 306, în Siria, de unde se trage și numele său. În timpul existenței sale au existat numeroase persecuții, păgânii încercând să-i facă pe credincioși să renunțe la iubirea față de Dumnezeu, însă el a purtat-o mereu în suflet și a transmis-o mai departe semenilor săi prin diferite pilde.

Sfântul Efrem Sirul a fost ucenicul Sfântului Iacob, crescând sub îndrumarea lui. Acesta a fost botezat de mic copil, iar după mai mulți ani în care a propovăduit credința, a fost ridicat la rangul de diacon. El și-a petrecut ultimii ani din viață la Edessa și și-a dat ultima suflare în jurul anului 373.

Sfântul Efrem Sirul a fost înzestrat de la Dumnezeu cu harul scrisului. Astfel, acesta a lăsat în urma lui numeroase predici, scrieri teologice și peste 400 de imnuri.

Cea mai puternică rugăciune adresată lui

Totodată, creștinii de pretutindeni trebuie să știe că astăzi, pe 28 ianuarie, trebuie să rostească o rugăciune puternică adresată Sfântului Efrem Sirul, pentru a fi ocoliți de necazuri.

„Doamne și Stăpânul vieții mele, duhul trândăviei, al grijii de multe, al iubirii de stăpânire și al grăirii în deșert nu mi-l da mie. Iar duhul curăției, al gândului smerit, al răbdării și al dragostei, dăruiește-l mie, robului Tău. Așa Doamne, Împărate, dăruiește-mi ca să-mi văd greșalele mele și să nu osândesc pe fratele meu, că binecuvântat ești în vecii vecilor. Amin”, este rugăciunea adresată Sfântului Efrem Sirul.

Adaugă comentariu

Fă click aici pentru a posta un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.