Diete

Deficitul de calorii – probabil cea mai sigură metodă prin care puteți pierde în greutate

Fiecare îmbucătură pe care o consumați conține energie sub formă de calorii. Trebuie să consumați calorii pentru ca organismul să funcționeze corect. Din păcate, foarte multe persoane mănâncă haotic, fără să conștientizeze că, de fapt, consumă mult mai multe calorii decât ar avea nevoie.  Asta duce la excesul de calorii, iar caloriile suplimentare sunt stocate de organism sub formă de grăsime. Până aici, totul clar.

Logic, slăbirea apare în condițiile unui deficit de calorii. Organismul, care este foarte deștept, va apela în această situație la depozitele de grăsime, iar când corpul tău arde grăsimi pentru energie, pierzi în greutate.

În practică, însă, lucrurile nu sunt chiar atât de simple. Un deficit prea mare de calorii duce la înfometare (adică frustrare) și poate priva organismul de nutrienții necesari. Specialiștii estimează că deficitul de calorii optim pentru o slăbire sănătoasă ar fi de 3500 de calorii pe săptămână,  față de consumul actual de calorii. În aceste condiții, spun ei, puteți pierde o jumătate de kilogram de grăsime, adică două kilograme de grăsime pe lună. Pentru unii poate părea puțin, dar este calea cea mai sigură prin care să evitați înfometarea și efectul yo-yo.

Cum puteți crea un deficit de calorii:

  • Consumați mai puțină mâncare. Dacă reduceți dimensiunile porțiilor, reduceți gustările și alegeți alimente cu puține calorii, la sfârșitul zilei, când trageți linie, veți constata probabil că ați reușit să consumați cu 500 de calorii mai puțin.
  • Încercați să fiți mai activi. Orice activitate fizică arde calorii, așa că nu ar strica să vă apucați de un sport. Chiar și o plimbare de o jumătate de oră pe zi va face diferența; ideea este să nu fiți sedentari.

Sigur că dacă vă doriți foarte mult să slăbiți, puteți apela la zecile sau chiar sutele de diete care vi se propun la tot pasul. Este foarte important, însă, să țineți cont de faptul că nicio dietă nu va fi sută la sută eficientă, dacă nu urmărește deficitul de calorii despre care am vorbit.

 

V-ar putea interesa și:

 

Adaugă comentariu

Fă click aici pentru a posta un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.